Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.

Publicerad - Sårbarhet, Apple, facetime

Apples facetime medger avlyssning

Felet i facetime kan ha funnits under lång tid men uppmärksammades nyligen. Det gör att du kan ringa upp någon via facetime och med en gång få ljud, och i vissa fall video, från dennes telefon utan att denne har svarat. Den uppringdes telefon ringer som vanligt om ringsignalen inte är avstängd, exempelvis på möten eller natten, under tiden den vidarebefordrar ljud och video.

Så här går det till med en iPhone:

* Ring upp någon i din adressbok med ett facetime videosamtal
* Svep upp från skärmens underkant och välj "Lägg till person" medans samtalet kopplas upp
* Lägg där till ditt eget telefonnummer 
* Du har nu startat ett gruppsamtal mellan dig själv och den uppringda kontakten

Påverkade versioner

Enheter med iOS 12.1 eller senare.

Åtgärder

Apple planerar att åtgärda problemet med en mjukvaruuppdatering. Under tiden har de stängt av möjligheten till gruppsamtal via facetime. Detta rapporteras av vissa inte vara tillräckligt, problemet kan finnas kvar ändå. Vill man därför ta egna mått och steg så går det utmärkt att avaktivera facetime genom att avaktivera kontot i Inställningar -> Facetime.

Källa

https://9to5mac.com/2019/01/28/facetime-bug-hear-audio/