Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Vi söker en systemadministratör inom Linux-klientinfrastruktur och it-säkerhet till CERT-SE, en central roll i arbetet med att utveckla Sveriges förmåga att förebygga och hantera it-incidenter. Sista ansökningsdag är den 15 augusti.

Publicerad - Sårbarhet, VMware, Data Protection, VDP, RCE

Sårbarheter rättade i VMware vSphere Data Protection

VMware har släppt uppdateringar som rättar sårbarheter i vSphere Data Protection (VDP). En av sårbarheterna betecknas som kritisk och kan utnyttjas av externa angripare för att köra godtycklig kod på en sårbar installation.

Rekommendation

CERT-SE rekommenderar att snarast möjligt uppgradera till åtgärdad version enligt VMwares instruktioner.[1]

Källor

[1] https://www.vmware.com/security/advisories/VMSA-2018-0029.html