Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Vi söker en systemadministratör inom Linux-klientinfrastruktur och it-säkerhet till CERT-SE, en central roll i arbetet med att utveckla Sveriges förmåga att förebygga och hantera it-incidenter. Sista ansökningsdag är den 15 augusti.

Publicerad - Sårbarhet

Allvarlig sårbarhet i Cisco IOS och IOS XE

Bristen kan utnyttjas för att orsaka omstarter eller köra godtycklig kod på ett sårbart system.

Sårbarheten ligger i Cisco Cluster Management Protocol (CMP) som ingår i Cisco IOS och IOS XE. Den kan utnyttjas av en utomstående icke autentiserad angripare för att köra godtycklig kod på ett sårbart system. En sätt att åtgärda bristen är att inte tillåta telnet-anslutningar. Information från Cisco om vilka enheter som är påverkade och hur man kan kontrollera om man är sårbar finns här: https://tools.cisco.com/security/center/content/CiscoSecurityAdvisory/cisco-sa-20170317-cmp