Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Vi söker chef till Enheten för operativ cybersäkerhetsförmåga, en viktig roll i arbetet med att utveckla Sveriges förmåga att förebygga och hantera it-incidenter. Sista ansökningsdag är den 19 oktober.

Publicerad - Windows, Internet Explorer

Rykten om en Oday-sårbarhet i Internet Explorer

Företaget FireEye påstår att de upptäckt en ny sårbarhets som utnyttjats aktivt.

FireEye skriver i sin blogg att de upptäckt kod som utnyttjar en tidigare okänd sårbarhet i Microsoft Internet Explorer. Där beskriver de förfarandet för hur den används för att smitta ner ett system. Enligt bloggen skall koden fungera på Windows XP med IE 7 och 8 samt på Windows 7 men endast engelska versioner. Det skall vara möjligt att skydda sig mot den typen av attacker med hjälp av Microsoft Enhanced Mitigation Experience Toolkit. Microsoft själva har inte gått ut med någon information om att detta skulle vara möjligt.

Länk till FireEye
http://www.fireeye.com/blog/technical/2013/11/new-ie-zero-day-found-in-watering-hole-attack.html