Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Vi söker chef till Enheten för operativ cybersäkerhetsförmåga, en viktig roll i arbetet med att utveckla Sveriges förmåga att förebygga och hantera it-incidenter. Sista ansökningsdag är den 19 oktober.

Uppdaterad | Publicerad - Sårbarhet, Microsoft

Nolldagars-sårbarhet i Microsoft Windows, Office och Lync

Microsoft undersöker rapporter om en brist som utnyttjas på internet för att exekvera skadlig kod.

Säkerhetsbristen har enligt rapporter utnyttjats i riktade attacker med hjälp av riggade Office-dokument. Bristen finns i komponenten Microsoft Graphics som hanterar bilder av TIFF-format och ingår i Windows, Office, och Lync. Det finns än så länge ingen publicerad rättning men en tillfällig lösning enligt Microsoft är att avaktivera TIFF-codec:en på systemet. Hur det görs förklaras i deras råd, se nedan.

Sårbara produkter är:

  • Windows Vista och Server 2008
  • Microsoft Office 2003, 2007 och 2010
  • Lync Basic, 2010 och 2013

För mer information se:
Microsoft Security Advisory (2896666)