Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Vi söker en systemadministratör inom Linux-klientinfrastruktur och it-säkerhet till CERT-SE, en central roll i arbetet med att utveckla Sveriges förmåga att förebygga och hantera it-incidenter. Sista ansökningsdag är den 15 augusti.

Publicerad - Microsoft, Internet Explorer

Internet Explorer-sårbarhet utnyttjas aktivt

IE-sårbarheten CVE-2013-3893 utnyttjas aktivt på Internet.

För mer information om sårbarheten se CERT-SE's blixtmeddelande
https://www.cert.se/2013/09/bm13-002-0-day-sarbarhet-i-internet-explorer

Problemet med just denna IE-sårbarhet är att den ännu inte är rättad enligt normala Microsoft-rutiner utan bara som en så kallad fixit. Sårbarheten utnyttjas aktivt och har släppts som metasploit-modul vilket gör det enkelt för andra att implementera den i sina egna exploit-kits. Om det inte är aktuellt att tillämpa fixit-lösningen från Microsoft så rekomenderar CERT-SE att befintliga it-säkerhetsprodukter kontrolleras om de kan hantera just det här problemet så att risken kan hanteras.