Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Vi söker chef till Enheten för operativ cybersäkerhetsförmåga, en viktig roll i arbetet med att utveckla Sveriges förmåga att förebygga och hantera it-incidenter. Sista ansökningsdag är den 19 oktober.

Publicerad - Microsoft

Microsoft har släppt en "Fix it" som möjliggör avstängning av Windows Sidebar och Gadgets

För att förhindra att sårbara "gadgets" exekveras i Windows Sidebar så erbjuds nu möjligheten att avaktivera Sidebar i Windows 7 och Vista.

I Windows 7 och Vista har man möjlighet att installera och exekvera "gadgets" i Windows Sidebar. Eftersom det finns risk för att en "gadget" kan innehålla säkerhetsbrister som kan utnyttjas av en angripare så tillhandahåller Microsoft nu en "Fix it" som stänger av den möjligheten i Windows.

För mer information se: Microsoft Security Advisory (2719662)