Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Vi söker en systemadministratör inom Linux-klientinfrastruktur och it-säkerhet till CERT-SE, en central roll i arbetet med att utveckla Sveriges förmåga att förebygga och hantera it-incidenter. Sista ansökningsdag är den 15 augusti.

Publicerad

Ny version av SIFT

SIFT, vilket är en Linux-distro med forensikverktyg, har släppts i ny version.

I veckan släpptes SIFT 2.13 (SANS Investigate Forensic Toolkit). SIFT är en Linux-distribution som innehåller en mängd olika verktyg för datorforensik, exempelvis olika versioner av dd och Sleuth Kit. Distributionen finns att ladda ner dels som VMWare-image och som ISO. Notera att nerladdning kräver inloggning.

Mer information

http://computer-forensics.sans.org/community/downloads