Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Vi söker en systemadministratör inom Linux-klientinfrastruktur och it-säkerhet till CERT-SE, en central roll i arbetet med att utveckla Sveriges förmåga att förebygga och hantera it-incidenter. Sista ansökningsdag är den 15 augusti.

Uppdaterad | Publicerad

Google hjälper till att städa bort DNSChanger infektioner

De planerar att ge ut varningar till besökare som har datorer som är infekterade med DNSChanger.

Fram till den 9:e juli i år kan användare av datorer som är smittade med DNSChanger använda internet som vanligt. Efter det datumet kommer de DNS-servrar som DNSChanger pekar till att stängas ner . De har hållits vid liv för att ge de som smittats tid att rensa sina system.

Under tiden planerar Google informera besökare med smittade datorer om att de är drabbade och hur de kan avhjälpa problemet. Viruset självt kan inte längre medverka till att ändra sökresultat för de som har en smittad dator. Men maskinen kan vara smittad, eller riskerar att smittas, av andra virus eftersom DNSChanger bl a avaktiverar installerat antivirusprogram.

Mer om detta finns att läsa här:

http://googleonlinesecurity.blogspot.se/2012/05/notifying-users-affected-by-dnschanger.html http://krebsonsecurity.com/2012/05/google-to-warn-500000-of-dns-changer-infections/

Mer information om DNSChanger finns hos DNS Changer Working Group (DCWG)

.

CERT-SE har tidigare skrivit om DNSChanger här, här, här och här.