Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Vi söker en systemadministratör inom Linux-klientinfrastruktur och it-säkerhet till CERT-SE, en central roll i arbetet med att utveckla Sveriges förmåga att förebygga och hantera it-incidenter. Sista ansökningsdag är den 15 augusti.

Publicerad - Sårbarhet, Opera

SR12-055 Opera - Flera sårbarheter rättade

Bristerna kan som allvarligast utnyttjas av en angripare för att kompromettera ett sårbart system.

Problembeskrivning

CVE-referens: -

Fem stycken sårbarheter har åtgärdats i webbläsaren Opera. De kan bland annat utnyttjas för att lura en användare att ladda ner och exekvera godtycklig fil eller kringgå säkerhetsrestriktioner och därmed få otillbörlig åtkomst till information. Det går även, under vissa omständigheter, att få webbläsaren att visa godtyckligt innehåll.

Påverkade versioner

  • Versioner före 11.62

Mer information och programrättningar

http://secunia.com/advisories/48535/