Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.

Publicerad

Lösenordsuppgifter för 35 miljoner användare stulna

Spelplattformen Steam har drabbats av ett intrång. Angriparna kom bl.a. över lösenordshashar och krypterade kreditkortsuppgifter.

Företaget Valve som driver spelplattformen Steam har tillkännagivet att de drabbats av ett datorintrång. Angriparna kom bl.a. över hashade lösenord och krypterade kreditkortsuppgifter. Enligt företaget själva har de drygt 35 miljoner användare.

CERT-SE rekommenderar att byta lösenordet snarast ifall du har ett konto på webbplatsen. Lösenordsläckaget aktualiserar vikten av att aldrig använda samma lösenord till olika tjänster. Om du har använt ditt Steam-lösenord till andra inloggningar -- byt dessa omedelbart. Tänk på att använda ett svårgissat lösenord.

I veckan har forumet för intresseföreningen Sveriges Motorcyklister (SMC) drabbats av ett intrång. 10000 användarnamn och lösenordsuppgifter ska enligt uppgift ha stulits. Vidare ska beachvolley-sajten The Beach ha drabbats av ett intrång där 6000 konton läckt.

Mer information:
http://forums.steampowered.com/forums/
http://www.hardwarecanucks.com/news/games-news/breaking-valve-announces-massive-steam-server-intrusion/
http://www.wired.com/gamelife/2011/11/steam-hacked/
http://svt.se/2.22620/1.2597556/10_000_mc-forares_konton_hackade
http://svt.se/2.22620/1.2598511/nytt_losenordslarm_fran_hackad_sajt