Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Vi söker en systemadministratör inom Linux-klientinfrastruktur och it-säkerhet till CERT-SE, en central roll i arbetet med att utveckla Sveriges förmåga att förebygga och hantera it-incidenter. Sista ansökningsdag är den 15 augusti.

Uppdaterad | Publicerad

Utrullningen av IPv6 går trögt

Nästa generations IP-protokoll väntar på användarna

Trots att IPv6 funnits relativt länge och adresserna i IPv4 på allvar börjat sina så går det relativt trögt att få operatörer och företag att implementera IPv6 till användarna. Som användare idag är man främst hänvisad till tunneltjänster som Teredo, 6to4, SixXs m.fl för att få tillgång till IPv6-delen av internet.

Som en jämförelse har idag IPv4 versionen av BGP-tabellen drygt 325,000 prefix medans IPv6 endast har drygt 3500.

Sitic har stöd för IPv6 i flera tjänster.

http://www.theregister.co.uk/2010/09/23/ipv6_adoption/