Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Vi söker en teknisk skribent, en it-säkerhetsspecialist och en övningskoordinator till CERT-SE, alla centrala roller i arbetet med att utveckla Sveriges förmåga att förebygga och hantera it-incidenter. Sista ansökningsdag är den 29 maj, 31 maj respektive den 5 juni.

Publicerad - Sårbarhet, Adobe, 0-day, Acrobat

SR10-173 Adobe - Reader/Acrobat väldigt kritisk sårbarhet

En kritisk sårbarhet har rapporterats i Adobe Reader 9.3.4 och tidigare versioner för Windows, Macintosh och UNIX, och Adobe Acrobat 9.3.4 och tidigare versioner för Windows and Macintosh.

Problembeskrivning

CVE-referens: CVE-2010-2883

En kritisk sårbarhet har rapporterats i Adobe Reader 9.3.4 och tidigare versioner för Windows, Macintosh och UNIX, och Adobe Acrobat 9.3.4 och tidigare versioner för Windows and Macintosh. Utnyttjande av denna sårbarhet kan leda till att systemet kraschar och eventuellt tillåta en angripare att ta kontroll över systemet. Det finns även rapporter som tyder på att denna sårbarhet redan aktivt utnyttjas. Adobe arbetar på att ta fram en rättning. Öppna inte obetrodda filer.

Påverkade versioner

  • Adobe Acrobat 8.x
  • Adobe Acrobat 9.x
  • Adobe Reader 8.x
  • Adobe Reader 9.x

Mer information och programrättningar

http://www.adobe.com/support/security/advisories/apsa10-02.html