Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.

Publicerad

Säkerhet i molnet

Lästips om säkerhet i molnet.

För att lära sig mer om säkerhet för molntjänster är "Security Guidance for Critical Areas of Focus in Cloud Computing" från Cloud Security Alliance en bra början. En kortare och mer lättläst artikel men med produktreklam är "Identity and Data Protection in the Cloud".

ENISA har publicerat den omfattande rapporten "Cloud Computing - Benefits, risks and recommendations for information security" på hela 122 sidor.

För den som gillar akademiska artiklar av mer teknisk natur kan "Hey, You, Get Off of My Cloud: Exploring Information Leakage in Third-Party Compute Clouds" rekommenderas. I den beskrivs riskerna med att dela molnet med sina konkurrenter. Forskarna har valt att studera Amazons EC2-tjänst, men sårbarheterna är generella och gäller även andra leverantörer.

Avslutningsvis är Bruce Schneiers krönika från i somras läsvärd.