Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Vi söker en systemadministratör inom Linux-klientinfrastruktur och it-säkerhet till CERT-SE, en central roll i arbetet med att utveckla Sveriges förmåga att förebygga och hantera it-incidenter. Sista ansökningsdag är den 15 augusti.

Uppdaterad | Publicerad

USA Today rapporterar en dramatisk ökning av riktade attacker

USA today har rapporterat att en mängd riktade attacker, genom infekterade Microsoft Office-bilagor, har ökat under senaste tiden. Attackerna har ökat från 1-2 i veckan under 2006 till över 700 under mars 2007.

Attackerna har bland annat riktats mot anställda inom amerikanska myndigheter, försvaret samt inom kärnkraftsindustrin. Genom att bifoga MS Office-bilagor hoppas "Cyberspioner" att användare ska luras till att klicka på en bilaga och därigenom öppna en bakdörr in i systemet.

För mer information:

http://www.usatoday.com/tech/news/computersecurity/2007-04-22-cyberspies-microsoft-office_N.htm

http://isc.sans.org/diary.html?storyid=2688&rss