Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Vi söker chef till Enheten för operativ cybersäkerhetsförmåga, en viktig roll i arbetet med att utveckla Sveriges förmåga att förebygga och hantera it-incidenter. Sista ansökningsdag är den 19 oktober.

Uppdaterad | Publicerad - Sårbarhet

SR06-051 MS06-016 - Microsoft Outlook Express är sårbar

En sårbarhet i Microsoft Outlook Express kan leda till att kod kan exekveras på en sårbar maskin.

Problembeskrivning

CVE-referens: CVE-2006-0014

Stuart Pearson från TippingPoint och Zero Day Initiative har upptäckt en sårbarhet i Microsoft Outlook Express. Sårbarheten beror på hur Outlook Express hanterar Windows Address Book (WAB) filer. Om en användare luras att öppna en sådan fil med specialkonstruerad kod, kan kommandon exekveras på systemet. Koden som körs på det sårbara systemet, körs med samma rättigheter som användaren som öppnade filen har.

Påverkade versioner

  • Outlook Express 6 och tidigare.

Mer information och programrättningar

http://www.microsoft.com/technet/security/Bulletin/MS06-016.mspx