Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Vi söker chef till Enheten för operativ cybersäkerhetsförmåga, en viktig roll i arbetet med att utveckla Sveriges förmåga att förebygga och hantera it-incidenter. Sista ansökningsdag är den 19 oktober.

Uppdaterad | Publicerad - Sårbarhet

SR06-050 MS06-015 - Microsoft Windows Explorer Web Client är sårbar

En sårbarhet i Windows Explorer kan leda till att kod kan exekveras på en sårbar maskin.

Problembeskrivning

CVE-referens: CVE-2006-0003

NISCC har upptäckt en sårbarhet i Windows Explorer som beror på hur Windows Explorer hanterar vissa COM-objekt. Sårbarheten finns i tjänsten "Web Client", vilken används av Windows för att hantera webb-baserade filer och mappar (WebDAV). Denna sårbarhet går att utnyttja genom att lura en användare att klicka på en länk till en webbsida med specialskriven kod. Denna kod kan i sin tur försöka att få det sårbara systemet att ansluta via WebDAV. Koden som körs på det sårbara systemet, körs med samma rättigheter som användaren som klickade på länken har.

Påverkade versioner

  • Windows 2000/XP/2003 alla versioner

Mer information och programrättningar

http://www.microsoft.com/technet/security/Bulletin/MS06-015.mspx