Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Vi söker chef till Enheten för operativ cybersäkerhetsförmåga, en viktig roll i arbetet med att utveckla Sveriges förmåga att förebygga och hantera it-incidenter. Sista ansökningsdag är den 19 oktober.

Uppdaterad | Publicerad - Sårbarhet

SR06-049 MS06-014 - Microsoft Data Access Components (MDAC) är sårbart

En sårbarhet i ActiveX-kontrollern RDS.Dataspace kan leda till att kod kan exekveras på en sårbar maskin.

Problembeskrivning

CVE-referens: CVE-2006-0003

Microsoft har offentliggjort en sårbarhet i ActiveX-kontrollern RDS.Dataspace. Denna ActiveX-kontroller är en del av ActiveX Data Objects (ADO) och följer med när MDAC installeras, vilket görs default på Windows. Genom att lura en användare att klicka på en länk till en webbsida med specialskriven kod, kan en angripare exekvera kod på ett sårbart system. Koden som körs på det sårbara systemet, körs med samma rättigheter som användaren som klickade på länken har.

Påverkade versioner

  • Windows 2000/XP/2003 för komplett lista se Microsofts säkerhetsbulletin

Mer information och programrättningar

http://www.microsoft.com/technet/security/Bulletin/MS06-014.mspx