Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Vi söker chef till Enheten för operativ cybersäkerhetsförmåga, en viktig roll i arbetet med att utveckla Sveriges förmåga att förebygga och hantera it-incidenter. Sista ansökningsdag är den 19 oktober.

Uppdaterad | Publicerad

Skräppost, sårbarhet i Internet Explorer och skadlig kod

Delar av BBC nyheter används för att lura användare till infekterade webbsidor

Delar av BBC nyheter används för att lura användare till infekterade webbsidor som använder sig av en ännu så länge ej lagad sårbarhet i Internet Explorer.

Angripare skickar ut spam med korta avsnitt ur BBC nyheter. Läsarna uppmanas att klicka på länkar för mer information. När läsarna klickar på länken dirigeras de vidare till en webbsida med skadlig kod. På den sidan finns ett program som fångar upp tangentbordstryckningar för att komma åt finansiell information. Säkerhetsexperter har mer och mer sett att internationellt kända aktörer, som BBC, allt oftare har börjat utnyttjas av angripare för att sprida skadlig kod på det här sättet.

Mer information:
http://www.eweek.com/print_article2/0,1217,a=174708,00.asp