Som du ser är vår webbplats inte anpassad för äldre webbläsare. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare.
!!

Vi söker chef till Enheten för operativ cybersäkerhetsförmåga, en viktig roll i arbetet med att utveckla Sveriges förmåga att förebygga och hantera it-incidenter. Sista ansökningsdag är den 19 oktober.

Uppdaterad | Publicerad

Säkerhetsuppdateringar från Oracle

Kvartalsuppdateringen från Oracle har släppts och den åtgärdar säkerhetsbrister i ett flertal av Oracles produkter.

Kvartalsuppdateringen från Oracle har släppts och den åtgärdar säkerhetsbrister i ett flertal av Oracles produkter. Produkterna som uppdateringen rör är bland annat Oracle Database Server, Oracle Enterprise Manager, Oracle Application Server, Oracle Collaboration Suite, Oracle E-Business Suite, Oracle Pharmaceutical Applications och Oracle PeopleSoft Enterprise. För en komplett lista se Oracles säkerhetsuppdatering.
Detta är säkerhetsuppdatering som Oracle klassar som "Oracle Critical Patch Update"

Värt att notera är att säkerhetsuppdateringen är en kumulativ uppdatering, dvs att den ersätter tidigare uppdateringar. Detta gäller dock inte produkten Oracle E-Business Suite and Applications där tidigare säkerhetsuppdateringar också måste installeras.

Förutom säkerhetsuppdateringen har Oracle också släppt en ny version av sitt verktyg för att leta efter default lösenord. Lösenord som inte ändrats efter en installation är fortfarande ett stort problem och detta verktyg bör köras för att hitta dessa. Denna nya förbättrade version heter nu "Oracle Default Password Scanner".

Mer information:
http://www.oracle.com/technology/deploy/security/pdf/cpuapr2006.html